Coneixes els beneficis del taitxí?.

06/02/2020

Avui tractem sobre un exercici molt complet practicat per milions de persones a tot el món, el taitxí. No deu ser per casualitat.

Coneixes els beneficis del taitxí?

Si tens poc temps per fer esport, el taitxí és molt complet i molt recomanable, tant per estar en forma com per millorar el teu

"Practiquem arts diferents, però el propòsit de totes és el mateix: aconseguir harmonia, pau, salut i benestar"

Dr. Wang Xiaojun


Anem pel penúltim exercici dels cinc millors recomanats per la Universalitat d'Harvard: el taitxí.

També conegut com taitxí txuan, és un art marcial d'origen xinès que practiquen milions de persones al món, tot i que majoritàriament no es realitza amb finalitat d'autodefensa sinó com a exercici per a millorar la salut i afavorir la relaxació o la meditació.

El principi fonamental del taitxí és la suavitat i, a diferència d'altres arts marcials, els seus moviments solen realitzar-se de manera lenta per poder executar-los de la forma més correcta possible.

Els beneficis del taitxí són considerables.

Treballa la força, la flexibilitat i l'equilibri. La seva pràctica suposa també una millora en la mobilitat de diverses articulacions i afavoreix la relaxació i la meditació. Ens trobem, doncs, davant d'una disciplina molt completa que no només incideix en la part física, sinó que a més influeix en la part mental i, fins i tot, espiritual.

Aquesta seria una de les raons per les quals és practicat per tanta gent i en tants països. Segons la publicació, s'afirma que és particularment bo per a la gent gran perquè treballa l'equilibri, que es va perdent amb l'edat, però per les seves característiques i per la seva forma de realització la seva pràctica és recomanable a qualsevol edat.

El que s'ha de tenir en compte és que a diferència d'altres exercicis, com caminar que és inherent a l'ésser humà, el taitxí precisa d'un procés d'aprenentatge.

Això pot suposar un cert inconvenient, però també una oportunitat de conèixer gent que probablement et resultarà interessant i amb qui és possible que comparteixis algunes inquietuds.

Sigues feliç i gaudeix.


No ho dubtis, UNEIX-TE al moviment SÍLEXLIFE i acompanya'ns en aquest viatge


Si has llegit, coneixes els beneficis del taitxí?, també et pot interessar: