Creus que el teu calçat és l’adequat per als teus peus?

26/06/2019

Consideres que el calçat que utilitzes respecta els teus peus? Creus que cuides els teus peus igual que les teves mans? Encara que moltes vegades no t'hi fixis són allà, sostenint el teu cos.

calçat adequat

El peu és una de les parts més oblidades del cos, possiblement perquè normalment està cobert. Ni el veiem ni l'ensenyem, i això fa que no ens  en preocupem gaire. Precisament per aquestes llargues hores dins d'una sabata és molt important que el calçat que utilitzem sigui l'adequat. No només tindràs uns peus més bonics, també seran més sans. 

Potser és la pròpia simplicitat de l'assumpte la que ens condueix a l'error 

EDGAR ALLAN POE    

Segurament no és casualitat que coneguem poques persones amb problemes de salut a les mans. Com a molt, algun cas d'artrosi en persones grans. En canvi, coneixem moltíssims casos de persones amb problemes als peus: galindons, dits en garra, problemes a les fàscies plantars, sobrepronacions i diversos casos de coneguts que utilitzen plantilles, fins i tot nens. Sembla ser que l'evolució ens va dotar d'unes mans sanes però uns peus patològics. No te gaire sentit. Encara menys si tenim en compte que els estudis indiquen que les dones pateixen fins a deu vegades més problemes als peus que els homes. Aquesta dada respon objectivament al que tots suposem: el problema no és el peu, és el calçat.  

Sovint, i això no només succeeix en el tema que ens ocupa, no li donem al nostre cos el que espera de nosaltres. Els motius són diversos però entre els principals podríem anomenar les modes, els interessos comercials, la comoditat, la falta de temps i la falta d'informació. De vegades aquesta actitud ens pot proporcionar una sensació inicialment plaent però, gairebé sempre, acaba passant-nos factura.

Tornant al calçat, hauríem de preguntar-nos per què en fem servir un tipus o un altre i què és el millor per als nostres peus, i conseqüentment per al nostre cos. El sentit comú (i aquelles ballarines que portes a la bossa de mà als casaments) ja ens donen pistes sobre quin no és bo i, tot i entenent que pugui portar-se en una ocasió especial, si el fas servir sempre, tard o d'hora en pagaràs les conseqüències.

Però no són només les sabates de taló alt, i no només per l'alçada del taló, les que generen problemes sinó que hem normalitzat l'ús d'un tipus de calçat que no és, en absolut, adequat per als nostres peus.  És raonable que una sabata acabi en punta, tot i que sigui arrodonida, quan, precisament, la part més ampla dels peus és a la zona dels dits? És només un exemple de l'absurditat a la que hem arribat.  

Ara fes-te la següent pregunta. El teu calçat és l'adequat?

 

Si la resposta és no, tenim bones notícies. Hi ha un tipus de calçat anomenat "minimalista" més respectuós amb els peus. En el proper article del blog en comentarem les característiques.  

Sigues feliç i gaudeix.


Si has arribat fins aquí és que t'agrada el que has llegit. Intentarem que segueixi així. Si et ve de gust, t'informarem de totes les novetats i posts. SÍLEXLIFE també és per tu. 


Articles relacionats amb quin és el teu calçat adequat: