Les característiques del calçat minimalista

01/07/2019

Coneixes la complexitat dels teus peus? Saps quin és el calçat més adequat per a ells? T'expliquem les característiques del calçat minimalista.

característiques del calçat minimalista

No semblaràs més alt, ja que una de les característiques del calçat minimalista és la proximitat de la planta del peu amb el terra. Pel que fa a la resta, tot són avantatges. Unes particularitats que converteixen aquesta tipologia de calçat en un veritable regal per a la salut dels teus peus i del teu cos.     

Qui pensa poc, s'equivoca molt.

Leonardo Da Vinci

 

Qualsevol que busqui informació acadèmica sobre l'anatomia dels peus trobarà, a grans trets, el següent: "El peu és una estructura mecànica formada per 26 ossos y 33 articulacions, unides i acompanyades per més d'un centenar de músculs, tendons i lligaments, l'objectiu del qual és la funcionalitat estàtica i dinàmica del peu".

Leonardo da Vinci ja va definir el peu humà com una obra mestra de l'enginyeria i una obra d'art. Es va adonar que aquella complexa estructura tenia una raó de ser. Curiosament, ara que disposem de moltíssima més informació, sembla que no li donem valor o, simplement, no ens importa.  Afortunadament, almenys en països desenvolupats, disposem d'accés a uns serveis sanitaris que ofereixen moltíssima seguretat en matèria de salut. Desafortunadament, massa vegades, el nostre estil de vida genera un problema on no hi hauria de ser i són precisament aquests serveis els que l'han de resoldre, o paliar, en la mesura del possible, tot i que sempre se'n paga un preu. Les patologies que afecten el peu no són una excepció a aquesta situació però potser hi hagi una forma d'evitar-ho.

En l'anterior article ja vam comentar l'existència del calçat minimalista. Podríem dir que es tracta d'un calçat simple, que intenta interferir el menys possible al peu i, tot i que ofereix un cert grau de protecció, s'assembla força a anar descalç.

Les características principals del calçat minimalista són:

 

  • Sola molt prima i absència de mitja sola.
  • Lleugeresa. Aconseguida, en gran mesura, per l'absència de la mitja sola comentada al punt anterior.
  • Flexibilitat. Normalment es pot retòrcer i enrotllar.
  • Poc o gens de "drop". El "drop" és la diferència de gruix entre la part davantera i la part de darrera de la sola. Per exemple, una sabata plana (sense taló) tindria "drop" zero.
  • Amplada considerable a la part del davant per assegurar espai suficient per als dits, evitant que es comprimeixin. Alguns anomenen aquesta zona "toe box". 

Amb algunes variacions entre els models, ja que no tot aquest tipus de calçat té el mateix grau de minimalisme, aquestes serien les particularitats que presenta. Hauràs vist que són força concretes, cosa que fa que una d'aquestes sabates sigui fàcilment reconeixible quan es veu. En aquest sentit, el cas més evident el trobem en el calçat de la marca Fivefingers de l'empresa Vibram. Potser les coneguis o les hagis vist alguna vegada perquè criden molt l'atenció. Es tracta d'un model que semblen un guant per als peus, ja que tenen separats els espais per a cada dit. Aquest calçat seria el màxim exponent del minimalisme i, és clar, el més semblant a anar descalç. Si alguna vegada veus algú amb unes Fivefingers pensa que probablement s'ha informat sobre el minimalisme, cosa totalment necessària abans d'utilitzar aquest tipus de calçat, i ha decidit que és el millor per als seus peus. Encara que el mirin amb estranyesa pel carrer.  

Sigues feliç i gaudeix.


Si has arribat fins aquí és que t'agrada el que has llegit. Intentarem que segueixi així. Si et ve de gust, t'informarem de totes les novetats i posts. SÍLEXLIFE també és per tu.


Articles relacionats amb les característiques del calçat minimalista: